Wijzig mailbox wachtwoord
Wijzig dial-up wachtwoord


Home / Actueel
Dirk Currie: Telesur voert geen vertragingstaktiek
AMSTERDAM - Telesur voert geen enkele vertragingstactiek, maar houdt zich aan wettelijke spelregels in de kwestie van de interconnectie met de overige spelers op de Surinaamse telecommarkt.

Telesur heeft met alle partijen hierover gecommuniceerd en ze duidelijk gemaakt dat het niet buiten de wet om gaat handelen. Het telecommunicatiebedrijf is verder ook niet bang voor de aankomende concurrentie en is integendeel daarop voorbereid. Dit zegt Telesur directeur Dirk Currie aan dWT. Doelend op de interconnectie, die in het verleden aan ICMS was verleend, zegt Currie dat het bedrijf lering daaruit heeft getrokken en zich duidelijk aan de spelregels wil houden. Deze interconnectie met ICMS is uiteindelijk op niets uitgelopen.Wij traineren absoluut niet, enige wat we willen is dat alles ordelijk toegaat. Voor Telesur is de interconnectie een simpel ding, maar nog eens benadrukt de directeur de wettelijke regels.
Volgens Digicel, die in april samen met Intelsur, concessie kreeg voor telecommunicatieactiviteiten, ligt Telesur al geruime tijd dwars en kunnen gesprekken over dit onderwerp maar niet op gang komen. De interconnectie is belangrijk voor het contact van Digicel-Suriname met cliŽnten van andere telefoonbedrijven.

De verklaring van Currie staat haaks op de informatie van Digicel, dat dezelfde problemen had met de interconnectie in het Caribisch gebied. Lawrence Hickey, Chief Financial Officer van Digicel, zei tijdens een presentatie in het hoofdkantoor van het telecomunicatiebedrijf in Kingston, Jamaica, dat hij dezelfde problemen had in HaÔti en Trinidad. Daar zijn ze middels dialoog er uit gekomen. Volgens Hickey wil Digicel dat ook met Telesur, maar het Surinaamse bedrijf reageerde niet of soms traag op haar uitnodigingen. Telesur zou echter moeten beseffen dat ook zij voordelen kan halen uit de samenwerking met de nieuwe telecomproviders. Digicel heeft in elk geval miljoenen abonnees in de Caricom. Jamaica is met een aantal abonnees van 1,7 miljoen de grootste markt. Daar opereert het bedrijf al zes jaar. Op de tweede plaats staat HaÔti, waar Digicel in mei 2006 werd gelanceerd met een aantal abonnees van 1,4 miljoen. Volgens Lawrence zal Digicel in Suriname alles in het werk stellen om de interconnectie te bewerkstelligen.

Telesur blijft volgens Currie een toekomst hebben en zal de leidende rol op de Surinaamse telecommarkt blijven spelen. Het bedrijf heeft vorig jaar een tienjarig strategisch plan samengesteld om zijn positie verder op de telecommarkt te bepalen. Een van de strategieŽn is de expansie naar internationale markten toe. Gekozen is als eerste de Nederlandse markt aan te doen. Daar wordt in oktober het bellen via de computer vanuit Nederland naar een vaste telefoonaansluiting in Suriname geÔntroduceerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal maandelijks een vast bedrag van tussen 20 en 25 euro hiervoor betaald worden. De afgelopen zes weken heeft Telesur deze nieuwe dienstverlening zwaar gepromoot op het Kwakoe Festival . Als ik kijk naar de opkomst bij onze tent en de personen die allemaal bij ons hebben opgegeven dan zeg ik, is een hele succes geweest. Men is blij dat een Surinaams bedrijf diensten helemaal in Nederland komt leveren, reageert Currie bij de afsluiting van deze promotiecampagne. Telesur wil verder ook andere Nederlandstalige markten aandoen en indien mogelijk zal ook richting Caricom gekeken worden. De expansie naar andere markten is volgens Telesur nodig om de Surinaamse markt klein is. Ook al zou er geen liberalisatie zijn die expansie zou komen, want als bedrijf wil je blijven groeien en als de ene markt dat niet toelaat moet je dan ook andere aanboren, vindt Currie.

Telesur-directeur Dirk Currie was persoonlijk op het Kwakoe Festival aanwezig om de expansiegedachte op de Nederlandse markt te promoten.

Bron : dWT foto/ Eric Mahabier www.dwtonline.com

 

Bekijk recente artikelen
Bekijk archief
Naar boven

Actueel - Producten & Diensten - Online Service - Helpdesk - Links - Contact ons
Ik kan wel inloggen en browsen maar mijn mail niet lezen, hoe kan dit?
Hoe installeer ik mijn dial-up verbinding via een normale telefoonlijn?
Ik kan wel inloggen maar mijn browser opent geen pagina's, hoe kan dit?
Ik kan wel inbellen maar ik krijg mijn login-scherm opnieuw te zien. Wat kan ik hier aan doen?
Wat moet ik doen als het eth/lan lampje niet aan gaat?